Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.04.2014 14:46 - Анализ на записа на руските дипломати
Автор: vasilev47 Категория: Политика   
Прочетен: 1547 Коментари: 1 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 От два дни,вече насам,изтеклия запис на руски дипломати,буди доста бурни коментари и възмущения в България. Едни хора приемат записа за автентичен,други напълно го отхвърлят. Аз не мога да бъда сигурен, дали този запис е реален или напълно скалъпен, но съм склоннен да повярвам, че най-малкото ако не е автентичен,то поне някои дипломати наистина мислят тези неща за България. Причините са няколко:  
 1. България за добро или за лошо е страна членка на НАТО, а както знаем,Русия възприема алианса,като заплаха,а и последните събития  в Украйна и желанието за разполагане от страна на НАТО на ПВО в източна Европа,донякаде потвърждават това.

 2. Страната ни е страна членка на ЕС,един ако не връждебен,то поне конкурентен съюз на Русия и създадения от нея Митнически съюз.

 3. Последните абсолютно прибързани и не адекватни антируски позиции,които заема нашия президент и външен министър по отношение на Крим и новото правителство в Украйна,реално погледнато причисляват България в отбора ако не към враговете,то поне към противниците на Русия 

 4. Антируската риторика и действия на българските официални власти, поне от последните 15 години.

 От по-горе споменатите причини,незнам защо хората се учудват толкова на този запис!? И тук няма никакво значение дали е истински или фалшив. В реалната политика е така, когато заемеш определена позиция и страна в някакъв конфликт,трябва да си готов и да очакваш реакция от ответната страна . Примерите са много,дане би Сащ да не иска да накаже своите противници,като Иран или Сирия!?
Друго нещо буди дълбоко безпокойство и незнам защо никой не му прави впечетление, а именно,че някои високопоставени западни дипломати,буквално искат да се отърват от нас!? Това в прав текст означава абсолютен крах на българската политика в последните 24 години. От политическа гледна точка това си е чисто предателство. Ако записа е верен,това значи.че България де факто не може да разчита на своите,така наречени съюзници. За страна,като нашата в икономическа и демографска криза и останала без боеспособна армия,това е меко казано обезпокояващо.

Изводи от записа:
 1. Със своята антируска политика българските политици за последните 24 години успяха напълно логично да направят България,ако не враг то поне съперник в очите на Русия.
 2. Независимо от силната прозападна политика на България, така и тя не беше приета пълноценно от западния свят. А и сега някои висшестоящи политици(както показва и записа) на Запад  с лека ръка биха ни харизали или буквално предали с задкулисни дипломатически договорки на отсрещния лагер. Този извод е направо стряскащ,защото страната ни остава напълно сама и ако наистина искаме да продължим да съществуваме,като обект на историята,нашия политически елит,незабавно трябва да промени външната си политика.





 



Гласувай:
7



1. christotamarin - Стига сте се баламосвали ..
20.10.2014 13:43
Русия никога няма да счита България нито за враг, нито за съперник. България е прекалено малка, за да бъде считана за враг или съперник на Русия.

Русия иска да ни завладее.
Русия иска да ни завладее, за да не ни завладеят враговете на Русия.
Русия иска да ни завладее, за да не ни завладеят онези, които тя си е нарочила за врагове.

Пред ярко пламтящата кремълска звезда все пак аз предпочитам приглушените светлини на Манхатън.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vasilev47
Категория: Политика
Прочетен: 25988
Постинги: 6
Коментари: 5
Гласове: 8
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930