Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2014 15:14 - Пет мита за референдумът в Крим
Автор: vasilev47 Категория: Политика   
Прочетен: 2069 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 1.  Референдумът е противо-конституционнен.

Това донякъде е вярно, тъй като за да бъде конституционнен, всички в Украйна ще трябва да гласуват за него. Но има една голяма уловка: Украинската конституция е нищожна, тъй като около 22 Фев. 2014,  тълпата в Киев свали демократично избрания президент и опозицията завзе властта без избори. Ако новият прозападен режим държи и настоява за конституционните тънкости, то той трябва да се саморазпусне и да върне Янукович от Ростов. Това едва ли ще се случи, така че единственото заключение, което може да се направи е, че както и в много други случаи, новия режим и неговите западни поддръжници настояват за законност, само когато им е удобно. Жителите на Крим имат абсолютно,същите права за самоуправление,както и протестиращите на Мейдана.

 2. Референдумът не може да бъде справедлив, тъй като има наличие на въоръжени руски войски.    Разбира се, че никой не вярва на официалената кремълска линията, че няма руски войски - или най-малкото на наемници - работещи в Крим.  Но ако Запада  настоява да защитава тази теза, тогава той самият ще трябва да  признае, че всички  избори в Афганистан от 2001 г. насам и всички иракски избори от 2003 г. трябва да бъдат също така несправедливи и противозаконни . По някаква причина, не виждам как Вашингтон,ще се съгласи с това.
 3. В бюлетината отпечатена за референдума няма избор.

Това не е вярно,бюлетината  е отпечатана на руски, украински и татарски език. Двете опции са:          1.Подкрепяте ли присъединяването на Крим към Руската федерация като субект на Руската федерация?        2.Подкрепяте ли възстановяването на Кримската Конституция от 1992г. и статус на Крим като част от Украйна?
  Също така е ясно посочено, че при маркиране на двата отговора, вота  ще се брои за невалиден.    Така че опцията  е между присъединяване към Русия или оставане в състава на Украйна и получаване на по-голяма автономия. Освен това,е  налице  и демократичен начин да се застане против и двата въпроса ,чрез бойкотиране на референдума. Ако избирателната активност е под 50%, референдумът се анулира автоматично.

 4. Повечето кримчяни,не подкрепят независимостта от Киев.

Този, мит е най-лесен, да бъде опруверган. Крим винаги е бил по-близко в духовно,културно и историческо отношение до Русия.Истината е такава,че в Крим живеят етнически руснаци, останалите са руско-говорящи украинци. Както показват и последните социологически изследвания,в подкрепа на референдума биха гласували над 80 процента на населението. В подкрепа на това, не трябва да се забравя и финансовата изгода за обикновения жител на Крим,все пак Украйна е напълно банкрутирала страна, а Русия е шестата икономика в света с преспективи в близко бъдеще да измести Германия от петото място.

 5. Кримските татари ще бъдат преследвани или маргинализирани.

Сега е модерно,Запада да реве крокодилски сълзи за кримските татари и тяхната свещена земя пропита с кръвтта на техните деди. Истината обаче е друга,вече два века Крим се намира под руско влияние и татарите не са основната част от населението на Крим. По същата логика, Крим може да бъде наречен и свещена земя на много други народи,който са владеели полуострова,преди татарите-българи,гърци и т. н. Ако Запада,продължава да се връща назад във времето и постояно да настоява за репресиите на Сталин, то Русия би могла да излезне с истината,че по време на Кримското ханство,по тържищата на Османската империя биват продадени над 2 милиона славяни.
Но нека се върнем в реалността 2014г., татарската общност, не е така монолитна,както иска да я представи западната пропаганда,по отношение на референдума. За пример, заместник министър председателя в момента на Крим е етническия татарин Рустам Темиргалиев. А и на всичкото отгоре парламента на Крим, направи татарския език официален, наравно с руския,което е много повече от намеренията на Киев да направи украйнския единствено официален.


 



Гласувай:
4



1. kostadin - Щеше да е хубаво, ако тълпата -из...
16.03.2014 20:57
Щеше да е хубаво ,ако тълпата -извинявайте хора от народа ,не го казвам аз -бе свалила Президента Никой не е свалял нищо Опозицията и трима европейски министри не си изпълниха думите пот които са се съгласили да се подпишат.Имаме явен преврат извършен с помоща на страната ,чиято представителка раздаваше булочки на Майдана.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vasilev47
Категория: Политика
Прочетен: 25978
Постинги: 6
Коментари: 5
Гласове: 8
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930